Спорт
Шостий поспіль старт у 2023 році: Ярослава Магучіх з Дніпра виграла турнір у Словаччині

Шостий поспіль старт у 2023 році: Ярослава Магучіх з Дніпра виграла турнір у Словаччині

Вчора, 14 лютого, українські стрибунки у висоту Ярослава Магучіх та Катерина Табашник змагалися у Банській-Бистриці (Словаччина) на турнірі серії «World Athletics Indoor Tour Silver». Ярослава виграла з результатом 1,97 м, а Катерина стала четвертою, стрибнувши на 1,93 м.

Про це повідомляє «Суспільне».

Магучіх уперше стрибнула на висоті 1,91 м - успішно з першої спроби. Цю висоту також подолали призерка Євро-2022 Марія Вуковіч, Катерина Табашник (обоє - з першого стрибка) та призерка чемпіонату світу-2022 Єлена Валлортігара (з другого). Усі інші спортсменки вилетіли.

Висоту 1,93 м Магучіх пропустила, а Табашник та Вуковіч стрибнули з першої спроби! Валлортігара після двох невдалих стрибків перенесла свою останню спробу на висоту 1,95 м - і підкорила цю планку!

Магучіх повернулася в сектор на 1,95 м - знову успішно з першої спроби. Вуковіч стрибнула цю висоту з третьої спроби, а от Табашник не змогла взяти планку. Відтак, Катерина Табашник закінчила змагання з результатом 1,93 м - це повторення найкращого особистого результату сезону та 4 місце.

На висоті 1,97 м визначилася переможниця. Ярослава Магучіх з першої спроби взяли висоту, інші дві стрибунки не змогли з нею впоратися. Відтак, усього 3 стрибки вистачило українці для перемоги.

Залишившись наодинці в секторі, Ярослава стрибала на 2,04 м - це міг би бути новий найкращий результат сезону у світі. Але безуспішно. Перші дві спроби були дуже близькі, третя - не такою.

Отже, ця перемога з результатом 1,97 м для Ярослави стала шостою поспіль перемогою у 2023 році!

Фото: AP Photos

Читайте також: ФЛАУ визнала Ярославу Магучіх з Дніпра найкращою легкоатлеткою січня в Україні;

2023-02-15 10:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин