Спорт
«Золото» та 2 «срібла»: Данило Фільченко з Дніпра став чемпіоном Європи в стрибках з трампліну на водних лижах

«Золото» та 2 «срібла»: Данило Фільченко з Дніпра став чемпіоном Європи в стрибках з трампліну на водних лижах

В Речето (Італія) закінчився Чемпіонат Європи з воднолижного спорту, який, якби не війна, мав приймати влітку Дніпро… Від України в змаганнях брали участь спортсмени з Дніпра – 11-річний Михайло Михайліченко та 23-рчний Данило Фільченко. Разом вони посіли 7 місце в командному заліку серед 18 команд. А Данило виборов «золото» и 2 «срібла».

Про це повідомив WaterSkiWorld.

«Данило Фільченко (Україна, Дніпро) – чемпіон Європи 2022 у стрибках з трампліну! Це його друге європейське золото серед найсильніших у цьому виді, і другий рік поспіль за одним сценарієм: Данило виходить у фінал п'ятим і у вирішальних стартах летить за 67 м. Цього року це був чудовий стрибок на 67,7 м.

Головний суперник українського майстра - Луї Дюплан-Фрібур із Франції стрибнув буквально вище голови - особистий рекорд 67,2 м, але це срібло. У багатоборстві зворотний розклад: у Луї золото, у Данила срібло.

Чемпіон та двічі віце-чемпіон – такий чудовий підсумок виступу лідера української команди на чемпіонаті Європи 2022!», - пише WaterSkiWorld.

2 срібні медалі Данило отримав у багатоборстві та у фігурному катанні.

«Х2 Чемпион Европы в прыжках с трамплина с результатом 67.7 метров в Италии! Спасибо всем за поддержку, всех крепко обнял! Очень рад, что смог принести такую новость в день рождения моего родного города, Днепр!

Днепр и Украина, я тебя люблю! Слава Украине!», - написав Данило.

11-річний Михайло Михайліченко став наймолодшим учасником чемпіонату Європи. Він показав програму на 6730 очків, це 14-й результат, зупинившись в двох шагах від фіналу.

Читайте також: Бадмінтоністка Ольга Тихорська з Дніпра виграла «бронзу» на Polish U19 Open;

Ярослава Магучіх з Дніпра виграла фінал «Діамантової ліги» в Швейцарії; 

Ліга конференцій «Дніпро-1» - А3 Алкмаар: Де дивитись; 

Роман Бєдарьов з Новомосковська став віцечемпіоном Європи з академічного веслування U23.

2022-09-11 19:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин