Спорт
«Золото» та «бронза»: Дзюдоїсти-ветерани з Дніпропетровщини стали призерами Чемпіонату світу в Польщі

«Золото» та «бронза»: Дзюдоїсти-ветерани з Дніпропетровщини стали призерами Чемпіонату світу в Польщі

З 8 по 11 вересня в Кракові (Польща) відбулася світова першість з дзюдо серед спортсменів старше 30 років. Участь у змаганнях взяла рекордна кількість учасників – понад 800 атлетів різного віку з 60 країн світу. Україну представляли 38 спортсменів.

Про це повідомляє Федерація дзюдо України та Дніпропетровського регіону.

Віталій Дудчик з Дніпра став чемпіоном світу в віковій категорії М2 (35-39 років) в ваговій категорії до 90 кг. Здолавши у попередніх раундах суперників з Азербайджану, Чехії, Франції та Бразилії, у фіналі українець на Golden Score здолав бельгійця Османа Гансі і вперше піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу пошани чемпіонату світу серед ветеранів.

За свою професійну кар’єру Віталій неодноразово підіймався на п’єдестал пошани турнірів Grand Slam та Grand Prix, а також у складі збірної України був бронзовим призером Європейських Ігор-2015.

Бронзову нагороду в скарбничку збірної України в заключний змагальний день приніс Сергій Гладкий (понад 100 кг). Поступившись у чвертьфіналі, українець чудово проявив себе у втішній сітці, здобувши перемогу над суперником з Франції, після чого у бронзовому фіналі здолав грузина Автанділа Нукрадзе.

Загалом за 4 дні змагань збірна України серед спортсменів старше 30 років виборола 2 «золота» й 6 «бронз».

Читайте також: «Золото» та 2 «срібла»: Данило Фільченко з Дніпра став чемпіоном Європи в стрибках з трампліну на водних лижах;

Бадмінтоністка Ольга Тихорська з Дніпра виграла «бронзу» на Polish U19 Open;

Ярослава Магучіх з Дніпра виграла фінал «Діамантової ліги» в Швейцарії; 

Ліга конференцій «Дніпро-1» - А3 Алкмаар: Де дивитись.

2022-09-12 15:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин